Digitalt ledarskap

Du kanske redan är en person som tänker efter innan du delar saker på internet, ger cred till andra när du delar deras bilder eller idéer, och behandlar andra schysst på nätet? Bra! Du är därmed en digital medborgare. 

Vissa personer tar sin internetnärvaro ett steg längre och går från att vara en digital medborgare till att vara en digital ledare. Att vara en digital ledare innebär att vi med vårt digitala användande har en positiv påverkan på andra människor och deras liv. Detta genom att vi delar med oss av kunskap som vi tagit del av på nätet, vi engagerar oss i sociala frågor för att skapa en bättre värld för oss själva och för andra, och vi ger en röst till dem som inte har en röst. Genom att vara en digital ledare är du därför även med och gör en viktig insats för demokratin.

Att vara en digital ledare kan kännas svårt och mycket. Det är viktigt att komma ihåg att du inte behöver ha en stor plattform med många följare för att kunna vara en digital ledare. Det du delar med dig av och uppmärksammar kan påverka alla som följer dig, som i sin tur kanske sprider det vidare. På så sätt kan vi förändra klimatet online tillsammans. 

Exempel på digital ledare: #jagärhär

Kontakta oss på Extremkoll!

Kontakt image/svg+xml