Jag är orolig!

Känner du dig orolig för någon i din närhet? Här kan du få stöd kring tidiga signaler för extremistiska uttryck, hur du kan reagera och vart du kan vända dig. Här pratar vi också om hur du kan agera när du ser något du inte tycker är okej på nätet, eller i verkligheten. 

"Du är dum i huvudet!!"

Ja, det kan hända att vi vill säga så ibland när någon säger något som vi tycker är dumt. Att bemöta extrema åsikter är inte alltid lätt. Hur ska vi göra för att inte hamna i en obekväm situation? Och hur säger vi egentligen ifrån på bästa sätt? Här får du lite tips!

Lär dig att bemöta extrema åsikter här!

Bilden visar en tjej som ser ledsen ut som får stöd av en annan person

Vad är problemet, egentligen?

Det är inte alltid lätt att förstå en person som radikaliserats, och ibland behöver man gå djupare kring orsakerna till varför personen uttrycker sig som den gör.

Läs mer här!

Utsatt för hot

Vi eller någon vi känner blir utsatta för ett hot - vad gör vi då? 

Läs mer här!

Antidemokratiska åsikter

Någon du känner säger något antidemokratiskt, hur kan du hantera det? 

Läs här!

Konspirationsteorier - varför tror man på dem och hur bemöter vi konspirationsteorier?

Extremkolls ungdomsreporter Josefine Mossberg intervjuar Hanna Finell från organisationen Agera Värmland om konspirationsteorier.

Vill du ha stöd?

Om du känner dig orolig för dig själv eller någon annan, om du vill ha stöd i att lämna en våldsbejakande grupp eller om du vill ha stöd med något annat så finns det flera platser att vända sig till.

Här hittar du var du kan vända dig!

 

Kontakta oss på Extremkoll!

Kontakt image/svg+xml